نشستن چهار زانو چگونه است
عوارض و شکل و عکس و طرز نشستن چهار زانو یا دو زانو در بارداری چگونه است
عوارض و شکل و عکس و طرز نشستن چهار زانو یا دو زانو در بارداری چگونه است در سایت جسارت
نشستن چهار زانو ,نشستن چهار زانو چگونه است,چهار زانو نشستن به انگلیسی,عکس نشستن چهار زانو,طرز نشستن چهار زانو,روش نشستن چهار زانو,شکل نشستن چهار زانو
توضیحاتی در مورد نشستن چهار زانو
امروزه بیشتر افراد پشت میز غذای خود را میل می کنند، این در حالی است که بهترین حالت برای دستگاه گوارش انسان هنگام غذا خوردن این است که شما بر روی زمین و در وضعیت چهار زانو بنشینید و غذای خود را میل نمایید. حرکت رو به جلو و عقب در نتیجه خم شدن برای خوردن غذا و بازگشت به وضعیت طبیعی نشستن به عضلات شکم در ترشح شیره های گوارشی کمک می کند، که برای گوارش سریع و مناسب مورد نیاز هستند. استفاده از صندلی به بخشی از زندگی روزمره مردم در نقاط مختلف جهان مبدل شده است. نه فقط در حال کار، بلکه مردم امروزه برای کارهای دیگری مانند غذا خوردن نیز به نشستن دور یک میز یا حتی روی نیمکت عادت کرده اند.در این مطلب از سایت جسارت در مورد عوارض و شکل و عکس و طرز نشستن چهار زانو یا دو زانو در بارداری چگونه است صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.
اثرات نشستن چهار زانو
هنگامی که روی زمین نشسته و غذا می خورید این شرایط اثری آرامش بخش روی ذهن و بدن شما دارد. بدن آرام بهتر می تواند روی غذای مصرفی تمرکز کند که به نوبه خود از پرخوری جلوگیری می کند. این به دلیل آن رخ می دهد که عصب واگ عملکرد بهتری ارائه می کند و سیگنال ها را در وضعیت نشسته بهینهتر انتقال می دهد. عصب واگ انتقال سیگنال ها از معده به مغز را هنگام غذا خوردن بر عهده دارد و به مغز می گوید که آیا سیر شده اید یا خیر. افزون بر این، این حالت نشسته موجب می شود تا آهستهتر غذا بخورید. بر همین اساس، معده و مغز از زمان کافی برای تشخیص این که چه زمانی سیر شده اید، برخوردار هستند. همچنین، عمل نشستن و ایستادن از روی زمین تمرین ورزشی خوبی محسوب می شود. تمامی این موارد در کننار یکدیگر به مدیریت وزن کمک می کنند.
غذا خوردن و نشستن چهار زانو
هنگامی که روی زمین می نشینید و غذای خود را می خورید، در حقیقت، نوعی از حالت یوگا را انجام می دهید. این حالت ممکن است سوخاسانا، سواستیکاسانا یا سیدهاسانا باشد. اگرچه این حالت های نشسته به نظر ساده و راحت می رسند، اما تمرین کردن آنها با هدفی مشخص فواید سلامت بسیاری را ارائه می کند. در سوخاسانا (حالت چهار زانو) در شرایطی که پاها ریلکس هستند روی زمین می نشینید، در شرایطی که ستون فقرات صاف قرار گرفته و قفسه سینه باز می شود. ساق پاها تقریبا به حالت موازی قرار گرفته و پایین پاها زیر زانوی مخالف قرار می گیرند. این حالتی پایدار برای انجام کارهای بالا تنه مانند چرخش شانه و کشش گردن است. در حقیقت، حالت سوخاسانا به خوبی تراز شده شرایط خوبی را برای یک وضعیت آرامش بخش و در عین حال هوشیار برای بدن و ذهن فراهم می کند. همچنین، این حالت نشستن به کاهش تنش عضلانی و باز کردن چاکرا (مرکز انرژی) کمک می کند. به طور خلاصه، هنگامی که در حالت سوخاسانا نشسته و غذا می خورید هم وعده غذایی خود را میل می کنید و هم به طور همزمان یوگا نیز انجام می دهید.
مضرات نشستن چهار زانو
نشستن چهار زانو و دو زانو خطر ابتلا به ساییدگی مفصل زانو را به همراه دارد. به نقل از روابط عمومی طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران، دکتر علیرضا اشرف در آستانه برگزاری بیست و یکمین کنگره بین المللی طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران ساییدگی زانو را جزو یکی از شایع ترین بیماری های اسکلتی- عضلانی ایرانیان دانست و افزود: متاسفانه ایرانیان به دلیل سبک غلط نشستن از جمله چهار زانو و دو زانو همواره در معرض ابتلا به ساییدگی زانو هستند. وی افزود: علاوه بر این عدم استاندارد بودن سرویس های بهداشتی ایرانی که افراد را مجبور به چهار زانو نشستن می کند عاملی برای تشدید بروز این بیماری است. این استاد و مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نشستن چهار زانو ۹ برابر وزن کل بدن به زانوها فشار وارد می کند، یادآور شد: همه مردم باید سبک صحیح نشستن را بیاموزند و به شدت از نشستن به مدل چهار یا دو زانو خودداری کنند. وی افزود: افراد علاوه بر رعایت سبک نشستن با نرمش صحیح زانوها می توانند از بروز ساییدگی زانو پیشگیری کنند. اشرف با تاکید براینکه اصول نرمش زانو باید توسط متخصصان طب فیریکی به مردم آموزش داده شود، تصریح کرد: افراد در مراحل اولیه می توانند با نگه داشتن زانو به مدت ۱۰ ثانیه به فاصله ۲۰ سانتی از سطح بدن به سمت بالا زانوهای خود را نرمش دهند.
نشستن چهار زانو هنگام غذا خوردن
نشستن روی زمین در وضعیت چهار زانو و غذا خوردن برای دستگاه گوارش انسان خوب است. حرکت رو به جلو و عقب در نتیجه خم شدن برای خوردن غذا و بازگشت به وضعیت طبیعی نشستن به عضلات شکم در ترشح شیره های گوارشی کمک می کند، که برای گوارش سریع و مناسب مورد نیاز هستند. افزون بر این، این حالت نشسته امکان آرامش ذهن و اعمال فشار روی قسمت پایینی ستون فقرات را فراهم می کند که تن آرامی را تسهیل می کند. همچنین، تنش عضلانی بهبود می یابد و فشار خون بالا افت می کند. بنابر آیورودا، پزشکی سنتی هندی، تمامی این موارد با یکدیگر همکاری می کنند تا از گوارش درست و مناسب غذای مصرفی اطمینان حاصل شود. گوارش بهینه غذا عامل کلیدی برای بدن سالم محسوب می شود.
اثرات منفی نشستن چهار زانو
بر اساس تحقیقات معلوم شده که این شکل نشستن نه تنها باعث ایجاد مشکلات ارتوپدی میشود بلکه میتواند باعث افزایش فشار خون، دردهای عصبی و فشار شدید بر وریدهای واریسی و عنکبوتی بدن شود. این تحقیقات حاکی از آن است که نشستن در وضعیتی که پاها در حالت چهارزانو، دوزانو، دبلیوشکل، ضربدری یا رویهم قرار گرفته، موقعیتی پیچیده برای پا و باسن پدید میآورد و از سوی دیگر فشار بیشتری نیز بر ستون فقرات یا مهرهها وارد میکند که معمولا به افزایش مشکلات دردناک اسکلتی منجر میشود. دکتر رائو اضافه میکند که عادت به نشستن به صورت چهارزانو میتواند صدمات دائمی را برای فرد به همراه آورد و مهم هم نیست که پای چپ از روی پای راست عبور کرده یا بالعکس. او خاطرنشان میکند که تکرار زیاد چنین روشی در نشستن، باعث پدید آمدن حداقل سه مشکل خطرناک برای سلامتی بدن میشود: ۱-ایجاد دردهای عصبی: عبور دادن پاها از روی زانو بر عصب پرونئال فشار زیادی وارد میکند. این عصب در پشت زانو واقع شده و فشار بر آن، یکی از علل احساس سوزنسوزن شدن یا درد پا در افرادی است که به مدت طولانی در این وضعیت مینشینند. متخصصان اعصاب هشدار دادهاند که تکرار چنین وضعیتی در طولانی مدت باعث وارد آمدن آسیبهای عصبی دائم به این ناحیه خواهد شد. ۲-افزایش فشار خون: یافتههای منتج از مطالعات متعدد نشان داده است که قرار دادن پاها به شکل چهارزانو باعث افزایش موقت فشار خون بالا میشود. این مشکل لزوماً موجب بیماریهای قلبی نمیشود اما به گفته پزشکان میتواند در افراد مستعد به لختگی خون امری خطرناک باشد. ۳-فشار بر رگهای واریسی و عنکبوتی: جامعه پزشکی درباره ارتباط چهارزانو نشستن با بروز بیماری واریس نظرات همسانی ندارند اما دکتر هومن مدیون، متخصص قلب و عروق در مرکز پزشکی سینا، در لسآنجلس، میگوید که به نظر میرسد چنین روشی در نشستن، حداقل باعث بدتر شدن مشکل مبتلایان به واریس میشود زیرا فشار یک پا بر پای دیگر مانع جریان مناسب خون در پا میشود که میتواند رگهای خونی را در معرض پارگی قرار دهد.
نشستن چهار زانو و طول عمر
ایستادن منظم از یک حالت نشسته روی زمین بدون نیاز به کمک می تواند به شکل گیری یک زندگی طولانیتر کمک کند. مطالعه ای که در سال 2012 در نشریه European Journal of Preventive Cardiology منتشر شد، نشان داد که توانایی بلند شدن از یک موقعیت نشسته روی زمین بدون هیچ گونه حمایتی با افزایش طول عمر مرتبط است. بنابر این مطالعه، بلند شدن از یک وضعیت نشسته نیازمند انعطاف پذیری و قدرت بدنی قابل توجه است که برای پرهیز از حوادث شایع، صدمات و زمین خوردن ها نیاز هستند.
نشستن چهار زانو و آسیب به مفصل زانو
هنگام نشستن به حالت چهار زانو ، مفصل زانو تا آخرین دامنه حرکتیاش (۱۴۰ درجه) خم شده و موجب وارد آمدن فشار به مفصل زانو و درد در این ناحیه میشود . توصیه میشود تا حد امکان از نشستن به صورت چهار زانو پرهیز شده و در مواقع ضرورت سعی شود مفصل زانو بیش از ۱۰۰ درجه خم نشود . جوانان برای پیشگیری از ابتلا به درد و آرتروز زانو در سنین بالاتر، باید از چهار زانو نشستن پرهیز کنند . بهترین شرایط برای نشستن ، استفاده از مبل و صندلی است و افراد مسن نباید به هیچ وجه چهار زانو بنشینند . ارتفاع مبل و صندلی نیز باید در حدی باشد که کف پا به طور کامل بر روی زمین قرار گیرد و صندلیهای با ارتفاع کم و یا زیاد نیز مضر هستند.
حالت نشستن چهار زانو
نشستن روی زمین در حالت چهار زانو بدن را قدرتمندتر و انعطاف پذیرتر می سازد. این حالت نشسته کشش کفل ها، زانوها و قوزک ها را موجب می شود. همچنین، انعطاف پذیری در ستون فقرات، شانه ها و سینه را افزایش می دهد و از این رو، انعطاف پذیری کلی را بهبود بخشیده و توانایی دفع برخی بیماری ها را افزایش می دهد. قدرت و انعطاف پذیری بیشتر امکان صاف ایستادن بدون مشکل و بلند کردن اجسام سنگین بدون این که آسیبی به کمر وارد شود را فراهم می کند. از سوی دیگر، نشستن طولانی مدت روی صندلی به شکل گیری ضعف و درد در ناحیه کمر، عضلات شکمی ضعیف و کفل های سفت و انعطاف ناپذیر منجر می شود.
نشستن چهار زانو و ساییدگی زانو
دکتر علیرضا اشرف در آستانه برگزاری بیست و یکمین کنگره بین المللی طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران ساییدگی زانو را جزو یکی از شایعترین بیماریهای اسکلتی- عضلانی ایرانیها دانست و افزود: متاسفانه ایرانیها به دلیل سبک غلط نشستن از جمله چهار زانو و دو زانو همواره در معرض ابتلا به ساییدگی زانو هستند. وی ادامه داد: علاوه بر این عدم استاندارد بودن سرویسهای بهداشتی ایرانی که افراد را مجبور به چهار زانو نشستن میکند، عاملی برای تشدید بروز این بیماری است. این استاد و مدیر گروه طب فیزیکی و توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه نشستن چهار زانو ۹ برابر وزن کل بدن به زانوها فشار وارد میکند، یادآور شد: همه مردم باید سبک صحیح نشستن را بیاموزند و به شدت از نشستن به مدل چهار یا دو زانو خودداری کنند. وی افزود: افراد علاوه بر رعایت سبک نشستن با نرمش صحیح زانوها میتوانند از بروز ساییدگی زانو پیشگیری کنند. اشرف با تاکید براینکه اصول نرمش زانو باید توسط متخصصان طب فیزیکی به مردم آموزش داده شود، تصریح کرد: افراد در مراحل اولیه میتوانند با نگه داشتن زانو به مدت ۱۰ ثانیه به فاصله ۲۰ سانتی از سطح بدن به سمت بالا زانوهای خود را نرمش دهند. دبیر علمی بیست و یکمین کنگره بین المللی طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران تصریح کرد: متاسفانه ساییدگی زانو قابل درمان نیست و افراد صرفا با رعایت موارد فوق میتوانند از بروز آن پیشگیری کنند. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز یادآور شد: داروهایی که به بیماران مبتلا به ساییدگی زانو تجویز میشود صرفا جنبه کنترل کننده درد را دارد و در درمان قطعی آن نقشی ندارد. اشرف خاطر نشان کرد: به هیچ روشی نمیتوان مفصلی که دچار ساییدگی شده را به حالت اولیه بازگرداند.
حالت سوخاسانا
وضع اندامی خوب برای کاهش فشار روی برخی عضلات و مفاصل، به ویژه در ناحیه کمر و گردن، اهمیت دارد. نشستن در حالت چهار زانو روی زمین برای غذا خوردن این امکان را فراهم می کند تا به طور خودکار وضعیت خود را اصلاح کنید. هنگامی که در حالت سوخاسانا روی زمین نشسته اید باید پشت خود را صاف نگه دارید، ستون فقرات خود را گسترش دهید و شانه ها را عقب بکشید. این حالت به پیشگیری از انواع مختلف درد که به واسطه وضع اندامی بد شکل می گیرند، کمک می کند. در مقابل، نشستن طولانی مدت روی صندلی یا نیمکت و قوز کردن روی میز یا رایانه می تواند به وضع اندامی ضعیف و ضعف در ناحیه کمر منجر شود.
نشستن چهار زانو و دو زانو
پزشکان معتقدند دو زانو و چهارزانو نشستن سبک غلط نشستن است و ایرانیها را در معرض ابتلا به ساییدگی زانو قرار میدهد. در واقع نشستن چهار زانو ۹ برابر وزن کل بدن به زانوها فشار وارد میکند. متاسفانه ساییدگی زانو قابل درمان نیست و داروهایی که برای بیماران مبتلا به ساییدگی زانو تجویز میشود، تنها جنبه کنترل کننده درد را دارد و در درمان قطعی آن نقشی ندارد. به هیچ روشی نمیتوانمفصلی که دچار ساییدگی شده را به حالت اولیه بازگرداند. برای پیشگیری از این مساله باید سبک نشستن را تغییر دهید. ضمن اینکه با نرمش صحیح زانوها میتوانید از بروز ساییدگی زانو پیشگیری کنید در مراحل اولیه میتوانید با نگه داشتن زانو به مدت ۱۰ ثانیه به فاصله ۲۰ سانتی از سطح بدن به سمت بالا زانوهای خود را نرمش دهید.
نشستن چهار زانو و گردش خون
نشستن روی زمین در حالت چهار زانو به منظور غذا خوردن برای سیستم گردش خون انسان نیز مفید است. هنگامی که روی زمین نشسته اید، خون راحتتر از طریق قلب به دیگر نقاط بدن پمپ می شود. همچنین، نشستن روی زمین به سلامت قلب نیز کمک می کند زیرا فشار اضافی روی این اندام هنگام غذا خوردن را کاهش می دهد. با گردش خون خوب این اطمینان حاصل می شود که تمام اندام های بدن به میزان کافی اکسیژن و مواد مغذی برای ارائه عملکرد درست خود را دریافت می کنند. برای افرادی که دارای مشکلات گردش خون هستند نشستن روی زمین در حالت درست هنگام غذا خوردن توصیه شده است.
نشستن چهار زانو
مطالب مرتبط :
خواص و مضرات نشستن در آب نمک و سرکه در بارداری چیست
عوارض و مضرات نشستن طولانی در بارداری چیست
خواص و مدت زمان نشستن در سرکه سیب در دوران بارداری
فواید و عوارض و مدت زمان نشستن در سرکه برای دختر دار شدن
- ۹۷/۱۰/۱۱